FacebookLogokopie

ss

Inschrijven Nieuwsbrief

Geïnteresseerd in de activiteiten en infomomenten van onze school? Vink de juiste categorie aan!Zoeken

Articles

 
IKSO staat voor een rijke traditie in een modern kleedje!
 

 

De geschiedenis van het IKSO begint in 1989. Nadat reeds jaren apart onderwijs voor jongens en meisjes werd ingericht, fusioneren in 1989 het Heilig-Kruiscollege en het Mater Dei. Ze worden één school die voortaan kwaliteitsonderwijs aanbiedt aan een gemengd publiek.

Het Instituut voor Kathkoliek  Secundair Onderwijs of kortweg IKSO is geboren. Al snel groeit het uit tot een begrip in Denderleeuw en omstreken, waar de school bekend staat om haar tegelijk traditiegebonden en vernieuwende aanpak.

De eerste directeur van het IKSO is Dhr. Dirk Roets. Een goed uitgebalanceerde groep leerkrachten en ondersteunend personeel staat nu al vele jaren klaar om de leerlingen te begeleiden in hun groei naar volwassenheid.

Bij de start van het schooljaar 2009-2010 opent IKSO een nieuwe vestigingsplaats in Liedekerke voor haar eerste graad. Hierdoor kan IKSO haar succesformule ook in Liedekerke aanbieden en zo de leerlingen nog meer comfort bieden. Vanaf het schooljaar 2013-2014 verhuist de volledige eerste graad van Liedekerke naar onze campus op de Nieuwstraat.

 

Dhr. Dirk Roets neemt na 22 jaar onverdroten inzet en toewijding afscheid van IKSO op 01/01/2010. Hij bouwde de fusieschool uit tot een begrip in de regio en een maatstaf voor vele andere scholen.

 Dhr. NIco Van den Borre is vanaf 1 september 2009 directeur van IKSO.

 

 

ikso middenstraat oud ikso nieuwstraat oud roets
        Dhr. Dirk Roets